Categorieën

Alle reviews

Door Henk B. (Laag Soeren, Netherlands) op 10 Aug 2017 :
(4/5) 
Product : Bokje voor bijenkasten (set van 2 onderstellen)

Maatvoering

Ik heb heel veel gemak van deze bok,iedereen is er jaloers op,maar ik begrijp niet dat doodgewone balkjes,ruw of geschaafd van bv.de Praxis er niet in passen.Daar moet je dan een paar mm.vanaf schaven zowel aan de smalle kant als aan de brede kant.Ook duurdere balken van bv.Jongeneel of tuincentrum balken passen er niet in.

 Meld misbruik
Door P.a. V. (Dirksland, Netherlands) op 15 Jun 2017 :
(4/5) 
Product : RVS Varroa bodemgaas 1 x 1 m

Mooi product!

Stuk steviger draad dan af-fabriek in de meeste kasten gemonteerd wordt. Mooi regelmatig gevlochten.
Het is wel even opletten dat het gaas past, als je het ter vervanging gebruikt voor het af-fabriek gemonteerde gaas in kastbodems. Door de grotere dikte kunnen eventuele knellatten uit gaan steken.

 Meld misbruik
Door Annetje R. (Hilversum, Netherlands) op 27 Apr 2017 :
(2/5) 
Product : Dennenappel gietvorm

klein maar fijn

Op de foto toont de kaars groter dan in werkelijkheid.
De doorsnede is slechts 3,5 cm. Een kleintje voor een forse prijs.

 Meld misbruik

bekijk review  De kosten zitten hem vooral in het handmatig maken van deze kaars. Wil je er meer maken/hebben dan raden wij aan de gietvorm te kopen. Hiermee maak je de kaarsjes eenvoudig zelf. bekijk review

Imkershop antwoord op 08 May 2017
Door Vanessa H. (Lelystad, Netherlands) op 12 Apr 2017 :
(5/5) 
Product : Imkerjack model Engeland (BeeFun)

Prima jack

Dit jack zit mij als gegoten. Waar de meeste jacks voor dames wat aan de grote kant zijn, valt dit jack precies goed. De kap biedt veel zicht en door het ontbreken van de hoed van andere jacks kun je raten van heel dichtbij bekijken. Een aanrader dus.

 Meld misbruik
Door Thomas V. (Helvoirt, Netherlands) op 14 Mar 2017 :
(3/5) 
Product : StoomMaster II + RVS vat (stoomwassmelter)

Prima product, wel jammer dat het handvat ook niet van rvs is en de pijp niet door de deksel past

Prima product, wel jammer dat het handvat niet van rvs is en de pijp niet door de deksel past voor die prijs.

 Meld misbruik
Door Maatschap H. (Haulerwijk, Netherlands) op 12 Mar 2017 :
(4/5) 
Product : Bokje voor bijenkasten (set van 2 onderstellen)

Ik ben heel erg blij met de bok.

Ideaal en heel erg stevig.
Goede en degelijke kwaliteit.
Een absolute aanrader.

 Meld misbruik
Door Tuinteam limburg P. (Reuver, Netherlands) op 08 Mar 2017 :
(5/5) 
Product : Wassmeltpan van RVS / Au bain Marie pan

topper!

De oude aluminium smeltpan kreeg na verloop van tijd gaatjes, geen idee hoe dit kon (heeft nooit droog gestaan) . Deze RVS smeltkan werkt top, ik heb er al vele tientallen kilo's mee gegoten!

 Meld misbruik
Door Tuinteam limburg P. (Reuver, Netherlands) op 08 Mar 2017 :
(3/5) 
Product : Gietkan voor bijenwas

Fijn en degelijk

Een fijne en degelijke kan! Ligt prima in de hand en maakt precies doseren mogelijk.
Het enige nadeel is de te korte 'tuit' de allerkleinste mallen zijn hiermee niet goed en zuiver te vullen. Hiervoor is de oude koperen kan die helaas niet meer leverbaar is fijner. Had hij een langere tuit, dan kreeg ie zonder meer 5 sterren.

 Meld misbruik
Door Ronald B. (Grijpskerk, Netherlands) op 25 Feb 2017 :
(5/5) 
Product : StoomMaster II + RVS vat (stoomwassmelter)

Goede stoomwassmelter!

Goede kwaliteit wassmelter, super makkelijk in gebruik en snelle werking. Het stoomapparaat even vullen met water, oude raampjes per 10 a 12 stuks in het rvs vat, deksel er op en dan de slang van het stoomapparaat in het gat op het deksel steken. Het stoomapparaat aan de stroom doen en dan begint het. De stoom smelt de was uit de oude raten en de was loopt uit het vat. Na een half uurtje klaar voor een nieuwe serie ramen! De oude ramen zijn meteen schoon en ontsmet en klaar voor hergebruik.
Onmisbaar voor elke imker, geen gedoe met sjoemel kunstraat maar je eigen was hergebruiken.

 Meld misbruik
Door Y H. (Venlo, Netherlands) op 30 Jan 2017 :
(5/5) 
Product : Workshop bijenwas

Leuke Workshop

Hele leuke workshop in huiselijke setting en erg goed verzorgd. Echt een aanrader, leuk om met vriendinnen te doen.

 Meld misbruik
Door Duncan R. (Den Bosch, Netherlands) op 12 Jan 2017 :
(4/5) 
Product : Bijenhouden voor gevorderden

Mooie toevoeging op het vorige deel

Het boek is qua inhoud erg goed, er staat veel in waarvan je kunt leren. Helaas is het wel weer zo dat er in de vertaling een aantal dingen verloren is gegaan, waardoor het soms erg zwaar leest. Wat belangrijk is dat je bij alles wat je hierin leest, ook als beginnend imker, je altijd blijft toetsen of de info past bij het doel wat je nastreeft. Er zijn voor veel dingen in de imkerij alternatieven, dus raadpleeg collega's. Al met al biedt het boek wel een prachtig handvat.

 Meld misbruik
Door Duncan R. (Den Bosch, Netherlands) op 12 Jan 2017 :
(3/5) 
Product : Bijenhouden Hoe doe je dat?

Een Duits succes verhaal!

Het boek biedt veel informatie. Helaas is er door de vertaling best wat verloren gegaan.
Tijdens mijn cursus bij de bijenvereniging is er kort geleden door veel van de leden opgemerkt dat dit een probleem is. Tijdens de lessen worden er namelijk bepaalde dingen uitgelegd, waardoor het wel te begrijpen is wat er bedoeld wordt. Maar in het boek zelf wordt er vaak zoveel informatie gegeven, dat je niet op een fatsoenlijke manier kunt filteren tussen de introducties en de daadwerkelijke informatie.

 Meld misbruik
Door Jan V. (Mierlo, Netherlands) op 24 Dec 2016 :
(5/5) 
Product : Opalith lijm 5 ml

opalithlijm

Het is niet duur en degene waar ik het voor hebt gekocht vertelde mij dat hij het kleinere oude flesje ermee hervulde zodat hij weer jaren vooruit kan.

 Meld misbruik
Door Jan V. (Mierlo, Netherlands) op 24 Dec 2016 :
(5/5) 
Product : Zwitserse omlarfnaald, rechts of links

Omlarfnaald

Goed en niet duur.

 Meld misbruik
Door Natalia C. (Essen, Belgium) op 23 Dec 2016 :
(5/5) 
Product : 196 ml / 250 gr met deksel, hexagonaal, zeshoekig

Perfect

Alles wat ik had verwacht van deze potjes. Levering was snel en alles is ook mooi verpakt aangekomen! Een aanrader.

 Meld misbruik
Door Hester P. (Serooskerke, Netherlands) op 14 Dec 2016 :
(5/5) 
Product : Workshop bijenwas

Geweldige workshop met bijenwas

De workshop over en met bijenwas in Chiel's ouderlijk huis was het geld meer dan waard! We hebben veel gehoord en nog meer gedaan, we hebben naast het gieten van allerlei modellen kaarsfiguren ook crèmes en balsems gemaakt. Mijn bamboe snijplanken hebben hun eerste behandeling met de snijplank was al ondergaan. Op mijn nachtkastje ligt nu een draaistick met lippenbalsem. Onze kleindochter is helemaal gelukkig met de parfum stick die ze gekregen heeft. Deze workshop is een echte aanrader!

 Meld misbruik
Door Boi V. (Terschelling-Midsland, Netherlands) op 26 Nov 2016 :
(4/5) 
Product : Merkstift voor het merken van de koningin

Prettige stift

Prettige stift, beter dan plakkertjes.

 Meld misbruik
Door Boi V. (Terschelling-Midsland, Netherlands) op 26 Nov 2016 :
(4/5) 
Product : Ontzegelvork, gebogen tanden

Super snel

Werkt lekker en snel. Effe wennen na een ontzegelmes om er mee te werken maar dan gaat het ook super snel!

 Meld misbruik
Door Boi V. (Terschelling-Midsland, Netherlands) op 26 Nov 2016 :
(4/5) 
Product : Honinglosser klein

Handig

Handig vooral als je niet genoeg werk hebt voor een echte kolb machine.

 Meld misbruik
Door Henk R. (Wezep, Netherlands) op 14 Nov 2016 :
(5/5) 
Product : Creatief met bijenwas

Zeer goed en mooi uitgevoerd!

“Creatief met Bijenwas” van Petra Ahnert kreeg ik toegezonden in een goede verpakking. Het boek is 26 cm hoog en 21 cm breed. Bijna A4 formaat. Het is een vertaling van het boek “Beeswax Alchemy” dat in 2015 in de Verenigde Staten van Amerika voor het eerst is uitgegeven.
Bij het openmaken van de verpakking viel gelijk de prachtige uitvoering op. Full-color en gedrukt op FSC papier. De bladzijden hebben de achtergrondkleur van gerecycled papier. Het boek is ruim voorzien van foto’s en telt acht hoofdstukken waaronder een ingrediëntengids en een lijst van leveranciers van deze ingrediënten. Het boek sluit af met een prima register met steekwoorden en verwijzing naar de betreffende bladzijden.
Na een inleiding over bijenwas wordt zeer uitgebreid het maken van diverse soorten kaarsen behandeld. Maar met bijenwas is veel meer te doen. Wat denkt u van het maken van zalven, crèmes, balsems en scrubs. Of het maken van zeep. Maar er is meer. U kunt decoraties maken voor huis en interieur zoals gewaxte herfstbladeren, meubellak, gewaxte stoffen en de kunst van batikken meester worden. Het boek nodigt uit om zelf aan de slag te gaan. Niet alleen imkers maar ook creatieve mensen en kunstenaars zullen zich na het lezen van dit boek uitgedaagd voelen iets met bijenwas te gaan doen. Alle technieken zijn voorzien van een uitgebreide lijst van benodigdheden plus een zeer uitgebreide beschrijving van de uit te voeren techniek. Het boek mag daarom in geen enkele imker- of kunstenaarsbibliotheek ontbreken.

 Meld misbruik
Door Freek B. (Amsterdam, Netherlands) op 05 Nov 2016 :
(5/5) 
Product : Imkeroverall, ronde kap Deluxe

Top pak

Ik heb dit pak gekocht om mee te nemen naar Thailand. Rond ons huis zijn veel wespennesten, papierwespen, maar ook grotere soorten. Met dit pak kan ik makkelijk de nesten weg halen die vlakbij onze waranda of deur zitten. De nesten die hoog in de bomen zitten laat ik zitten daar ik daar geen last van heb.

 Meld misbruik
Door Mark V. (Helmond, Netherlands) op 15 Oct 2016 :
(5/5) 
Product : Oxaalzuur 500 gram

Altijd nette en snelle service. En goed contact over en weer!

Altijd nette en snelle service. En goed contact over en weer!

 Meld misbruik
Door C.I.J. B. (Venlo, Netherlands) op 27 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Imkertrui

Imkerjack prima!

Mooi imkerjack, sluit perfect af precies wat we er van verwachten!

 Meld misbruik
Door C. D. (Arnhem, Netherlands) op 15 Sep 2016 :
(3/5) 
Product : Kastbeitel met schraper (geel)

Fijn materiaal, te groot voor spaarkast

Deze kastbeitel ligt fijn in de hand en is van mooi materiaal gemaakt. Het is prettig dat de ene kant geel is, dat zoekt soms iets makkelijker.

Helaas was deze kastbeitel voor mijn kast (standaard spaarkast) te breed en moest ik een hoek van de beitel gebruiken om mijn ramen te lichten.

Aanrader dus voor een kast met meer ruimte, niet voor een wat kleiner bemeten kast.

 Meld misbruik
Door K V. (Ronse, Belgium) op 13 Sep 2016 :
(4/5) 
Product : Eerste Hulp Bij Imkeren (E.H.B.I.) door James E. Tew

Eerste Hulp Bij Imkeren (E.H.B.I.) door James E. Tew

Duidelijk boek, heel toegankelijk en laagdrempelig geschreven.
Biedt zeker een antwoord op beginnersvragen, maar kan ook een praktische gids zijn voor gevorderden.
Ik vond het zeker de moeite waard om de bijenbibliotheek mee aan te vullen.
Het leent zich ook om kinderen inzicht te geven in de wereld van het imkeren want het is mooi geïllustreerd.

 Meld misbruik
Door Lydia K. (Olst, Netherlands) op 13 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Liebig verdamp kartonnetjes / lont 6 stuks

Liebig kartonnetjes

Passen precies in de gele rekjes. Sterk, maar ook gemakkelijk kleiner te maken indien nodig.

 Meld misbruik
Door Thijs V. (Bergen NH, Netherlands) op 12 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Kastbeitel met raampjeslichter RVS

Mijn favoriete kastbeitel

Erg fijn stuk gereedschap, vooral ook voor het werk in een einraumbeute waarbij de raampjes verschoven kunnen worden ten opzichte van elkaar, ook eenvoudig vrij te maken van propolis resten en scherp genoeg om bijvoorbeeld een pak suikerdeeg mee te openen.

 Meld misbruik
Door Ronald B. (Grijpskerk, Netherlands) op 12 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Bijenhouden voor gevorderden

Bijenhouden voor gevorderden

Mooi en overzichtelijk boek met net wat meer diepgang dan de basiscursus!

 Meld misbruik
Door Ronald B. (Grijpskerk, Netherlands) op 12 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Mondstuk of Dathe pijproer

Handig!

Handig dat je ook losse onderdelen kunt bestellen, snel geleverd ook met de post, zodat je het snel kunt gebruiken!

 Meld misbruik
Door S.C. L. (Kruiningen, Netherlands) op 12 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Cadeaukaart vanaf € 5,-

Snelle cadeaukaart nodig?

Perfect en supersnel geregeld.

 Meld misbruik
Door R.A. V. (Itens, Netherlands) op 11 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Voerbak, 2 liter geel

Handige maat voerbak

Deze 2 liter voerbak is een handige maat om je bijen te voeren met suikerwater. Degelijke bak met handige (want te vervangen) losse deksels en tussenschotje.

 Meld misbruik
Door R.A. V. (Itens, Netherlands) op 11 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Simplex Broedkamer (ZZ) zonder zaagsnede ongemonteerd

Prima ongemonteerde broedkamerramen

Handig, compleet en verpakt per 10.

 Meld misbruik
Door Ludwig P. (DESSEL, Belgium) op 10 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Kruidentabak 750 gram

kruidentabak

Dit is gewoon de beste tabak voor de beroker.

 Meld misbruik
Door Ludwig P. (DESSEL, Belgium) op 10 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Thymovar tegen Varroa

thymovar strips

Gemakkelijk in gebruik.

 Meld misbruik
Door Ludwig P. (DESSEL, Belgium) op 10 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Ovaal geel honingetiket

honing etiket

Zeer mooi en degelijk afgewerkt etiket.

 Meld misbruik
Door Ludwig P. (DESSEL, Belgium) op 10 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Wespenval

wespenval

Handig apparaat.

 Meld misbruik
Door Ludwig P. (DESSEL, Belgium) op 10 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : BeeVital HiveClean

beevital hiveclean

Zeer gemakkelijk in gebruik, kan het hele jaar door gebruikt worden en je hoeft zelf niets meer klaar te maken. Het product is kant en klaar.

 Meld misbruik
Door Ludwig P. (DESSEL, Belgium) op 10 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Wassmeltpan van RVS / Au bain Marie pan

wassmeltpan

Perfecte pan, dubbelwandig om te smelten zodat het product dat je er in doet niet verbrand en toch smelt. Aanrader.

 Meld misbruik
Door Mark V. (Helmond, Netherlands) op 10 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Sluitzegel honingraat

Mooie sluitzegel voor een nette prijs!!

Mooie sluitzegels voor een nette prijs. Is een sticker, dus je hoeft niet te knoeien met lijm!!

 Meld misbruik
Door Geert B. (Turnhout, Belgium) op 10 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Liebig verdamper / dispenser met lont

Makkelijk, proper en alle informatie voorhanden.

Op het potje staat twee maal de inhoud gedrukt zodat je ze rechtop kunt vullen, en nog steeds omgekeerd kunt lezen hoeveel er nog dient te verdampen. Op de papiertjes staat ook nog alle informatie over de grootte van het oppervlak dat nodig is.
Na aanschaf is het een propere en makkelijke manier om te behandelen.

 Meld misbruik
Door J.M. E. (UTRECHT, Netherlands) op 04 Sep 2016 :
(5/5) 
Product : Tropenhelm met imkernet (set)

Tropenhelm en imkernet: niet alleen voor imkers

In juli kocht ik bij Imkershop een tropenhelm met imkernet en ik ben zeer tevreden.

Ik kende het principe van een hoed met imkernet van vroeger, als ik mocht toekijken als mijn vader met de bijen bezig was. Zelf heb ik geen bijen maar ik ben een fervent lange afstand wandelaar. Als je in de zomer de hele dag geplaagd wordt door een zwerm insecten om je hoofd is dat geen pretje. DEET smeren helpt redelijk tegen muggen maar nauwelijks tegen dazen en vliegen. En je vermijdt dit toch wel een beetje giftige goedje liever. Daarom heb ik 'imkerkleding' ge-google-d en zo vond ik Imkershop.

De tropenhelm blijkt ideaal om het hoofd koel te houden als je op een warme dag niet in de schaduw kunt lopen. En zijn er veel insecten dan gewoon het imkernet er overheen. Het ziet er wel een beetje gek uit (als een imker die zijn bijen kwijt is?) maar het werkt perfect. Ik heb nog wel een koordje aan de tropenhelm gemaakt want zonder imkernet is hij zo licht dat hij bij een zuchtje wind al van je hoofd zou kunnen waaien.

Nog een aardig historisch detail: de imkernetten die ik me uit mijn jeugd herinner hadden een apart gaatje met een soort leren klepje waar de imker zijn pijp door kon steken. En mijn vader, die verder zelden rookte, stak bij het werken met de bijen daadwerkelijk een pijp op. In de huidige tijd is roken niet meer zo vanzelfsprekend en ik ben dan ook blij dat dit gaatje voor de pijp bij mijn imkernet ontbreekt.

Imkershop zal aan mij, bij gebrek aan de bijen-hobby, geen vaste klant hebben maar zeker wel een tevreden klant. En het is zeker niet uitgesloten dat medewandelaars zeggen 'Wat handig, waar heb je die vandaan?'. Dan zal ik zeker imkershop aanbevelen.

Jos Ensink
Utrecht

 Meld misbruik
Door GertJan H. (Enschede, Netherlands) op 14 Jun 2015 :
(5/5) 
Product : Warré bijenkast Deluxe

Warrekast

Mooie kast, keurig afgewerkt. Prima service en de levering op tijd. Drie weken geleden is in mijn kast een zwerm gehuisvest. Door de raampjes kun je mooi zien hoe ijverig de zwerm aan het bouwen is.

 Meld misbruik

Hulp nodig?

Recente artikelen