Alle reviews

Door Sanne L. (Weert, Netherlands) op 04 Dec 2019 :
(5/5) 
Product : Imkerjack model Engeland (BeeFun)

Fijne jas

Hele fijne jas. De ritsen zijn stevig en ook het stikwerk is prima in orde!
Ik was de jas gewoon in de wasmachine, de kap rits je er simpel vanaf.

 Meld misbruik
Door John V. (Amstredam, Netherlands) op 28 Nov 2019 :
(5/5) 
Product : Imkerkap BeeFun scherp zicht

Extra scherp

Goed zicht vergeleken met een andere kap die ik heb gekregen bij mijn overall. Zeer tevreden mee.

 Meld misbruik
Door John V. (Amstredam, Netherlands) op 28 Nov 2019 :
(5/5) 
Product : Imkeroverall dubbellaags, ronde kap Deluxe crème wit

Dubbel beschermd

Dankzij de goede communicatie heb ik de juiste maat gekregen .
Ik moet hem nog testen op onze geafrikaniseerde bijen (Suriname) en kan dan ook pas aangeven of hij ook echt prikloos is.
Aan de hand van de kwaliteit van de dubbele laag en de pasvorm van de overal zelf, neem ik aan deze info wel klopt.

 Meld misbruik
Door Henk R. (Hattemerbroek, Netherlands) op 23 Oct 2019 :
(5/5) 
Product : Creatiever met de bijenkast

Geweldig boek

Vorige week heb ik dit boek ontvangen. Het was goed verpakt en snel geleverd. Wat opvalt is dat het boek dezelfde uitvoering heeft als "Creatief met bijenwas" van dezelfde schrijfster.
Het boek ziet er prachtig uit en is voorzien van heel veel foto's zodat direct duidelijk is welke materialen moeten worden gebruikt. Heel handig is dat de verschillende onderwerpen, zoals hierboven genoemd, gebundeld zijn in dit boek.
Weliswaar is alles op internet te vinden maar deze bundeling van onderwerpen bespaart veel tijd met zoeken. Het boek is een aanrader voor de creatieve imker die de ruwe producten uit de bijenkast een flinke meerwaarde wil geven. Ook is het natuurlijk een prachtig cadeau voor creatieve familieleden.
Chiel en zijn team hebben een mooie prestatie geleverd met het vertalen van dit boek en het een prachtige lay-out meegegeven. Hulde.

 Meld misbruik
Door Jochum C. Z. (Drachten, Netherlands) op 20 Oct 2019 :
(5/5) 
Product : Imkerkap BeeFun met katoenen achterkant (hoed & afstandsring)

Imkerkledig

De kleding past mij goed. Vlotte verzending. Ben zeer verheugd over. Nu nog een tweede kap en dat is de luchtige sluier. Bedankt voor de goede service. Groetjes van Jochem

 Meld misbruik
Door Tonnie V. (Giessen, Netherlands) op 10 Sep 2019 :
(5/5) 
Product : Spaarkast Starter blauw gelakt polystyreen

Polystreen starter kast

Is een heel goede kast, en vooral gemakkelijke kast.

 Meld misbruik
Door Tonnie V. (Giessen, Netherlands) op 10 Sep 2019 :
(5/5) 
Product : Honingkamer spaarkast groen gelakt polystyreen

Honingkamer

Is vierkant dus zo wel in warm als koudbouw te gebruiken.

 Meld misbruik
Door Thomas V. (Lelystad, Netherlands) op 15 Aug 2019 :
(5/5) 
Product : BeeBoost Proteïnen 1 kg

De bijen houden er van!

Ik heb dit pakket van 1kg gisteren aan mijn volk "gegeven" en ze hebben al een stuk van opgegeten. Het lijkt er op dat ze hier heel erg van houden.
Dit pakket kun je gemakkelijk boven op de ramen leggen, en daar boven op een dekplank. Ik heb het zelf op een koninginnenrooster gelegd zodat de bijen de hele onderkant van het pakket kunnen eten i.p.v. van tussenuit de ramen. Het plastic aan de onderkant heb ik gewoon weggesneden, dat leek het makkelijkste en het lijkt zo goed te werken.

 Meld misbruik
Door Sanne L. (Weert, Netherlands) op 07 Aug 2019 :
(4/5) 
Product : Segeberger tussenbodem set

Bijen uitlaat

Werkt super! Jammer dat er geen beschrijving bij geleverd wordt hoe de bevestiging werkt. Punaises en dubbelzijdig tape werkte helaas niet. uiteindelijk schroefjes toegepast en dit blijft wel netjes zitten.

 Meld misbruik
Door Koot E. (Venlo, Netherlands) op 28 Jul 2019 :
(5/5) 
Product : Ontzegelbak inklapbaar 22,5 cm BeeFun

Fijne en gebruiksvriendelijke ontzegelbak

Makkelijk ontzegelen en schoonmaken.
Ruimte voor opslag van de ramen, weinig honingverlies tijdens ontzegelen doordat de ramen niet al te schuin staan. Ontzegelvork makkelijk schoon te vegen aan de onderste strip. Stevige opbergbox met deksel.

 Meld misbruik
Door Alexander V. (Almelo, Netherlands) op 26 Jul 2019 :
(4/5) 
Product : Elektrische motor voor honingslingers

Monteren op een Lega slinger

Wat feedback (zowel positieve punten als negatieve punten als punten die opvielen).

Allereerst de slinger Lega (met rubberen voetjes):

- Werkt goed
- Wat onstabiel met het slingeren (kan aan mij liggen)
- Mooie hoogte om een 10 liter emmer onder de uitlaat te zetten
- Ramen waren niet helemaal droog (lag dit aan mij?)
- Uitlaat zit te hoog tov onderkant ramen 2 cm hoger en 2 cm hogere “korf” zouden veel beter zijn geweest

o Voordat de honing eruit loopt gaan de oren van de ramen al door de honing
o Dit is ook iets dat iemand anders opgemerkt heeft in een review bij dit product


Vervolgens de “motor set”:

- Onveilige situatie ontdekt waardoor hij volgens mij geen CE keur zou mogen hebben
o De motor heeft een 230V inlet terwijl het geen 230V motor is (C14 inlet voor C13 snoer; https://en.wikipedia.org/wiki/IEC_60320; Hierdoor kan ik bv het snoer van mijn televisie op de motor aansluiten).
o Beter zou het zijn geweest om bv een XLR aansluiting te gebruiken.

- Motor ziet er goed robuust uit.
- Het snoer uit de motor lijkt er niet geheel robuust uit te gaan.
- Tov motor ziet de controle unit er groot en minder robuust uit.

Montage:

- Inkeping in de motor verdiepen ging zonder problemen en was breed genoeg voor een normale vijl.
- Montage van de motor op de bestaand steun is iets problematisch om de gaten goed te krijgen

o Je moet half in bestaande gaten boren dus de boor verloopt
o Opgelost door op het werk gebruik te maken van een boor/frees kolom.

- Montage van de controle unit ging net (motor en controle unit kunnen net naast elkaar), één gat hiervoor erbij maken was geen probleem
- Motor moet met het snoer aan de andere kant dan de controle unit gedraaid gemonteerd worden, hierdoor is het snoer aan de motor iets aan de korte kant


Gebruik Slinger+Motor
- Laden gaat net goed, je moet oppassen dat je het raam niet tegen de motor aandrukt
- Gebruik is goed en makkelijk in systeem toe te passen:

o Vullen van slinger met 3 ramen
o Binnen 10 seconden kan je veilig op ¼ van de snelheid zitten
o Nieuw raam aan 1 kant ontzegelen
o Snelheid op ½ zetten
o Nieuw raam aan de andere kant ontzegelen
o Ramen in slinger omdraaien
o Binnen 10-15 seconden kan je veilig op ½ van de snelheid zitten
o 2e niewe raam ontzegelen aan 1 kant
o Snelheid naar 100% zetten
o 2e nieuwe raam ontzegelen aan de 2e kant
o Ramen in de slinger omdraaien en slinger kan vrij snel naar 100%
o 3e raam ontzegelen
o Ramen uit slinger omwisselen met net ontzegelde ramen

- Ramen zijn veel droger dan met handmatig slingeren (zou ik dan niet lang genoeg gedraaid hebben?)
- Ook nu moet ik te regelmatig de slinger kantelen om de honing eruit te laten lopen.
- Hij trilde veel minder dan handmatig slingeren

o Eigenlijk bleef hij keurig op de plaats staan totdat ik met het kantelen de emmer niet goed geplaatst had en daardoor de vloer schoongemaakt had (maar bij 1 poot nog nat was; dat was de enige poot die lichtjes verplaatste)

Schoonmaken is met motor een iets grotere uitdaging geworden, maar nog steeds goed genoeg te doen.
Verplaatsen over de trap met motor was makkelijker dan met de handmatige overbrenging omdat het geheel lichter is.
Tijdens het opslaan viel me op dat de controle unit hoger was dan de rest (ook met handmatige slinger); ik denk dat deze kleiner te maken is door de leverancier.

Volgende keer ga ik proberen om de mand iets hoger in de slinger te plaatsen, veel zou dit echter niet worden, misschien moet er ook iets van de motor af (maximaal de hoeveelheid die ik weggeveild heb)


Kortom ik ben tevreden (op het veiligheidspunt na; misschien doe ik daar zelf nog wat aan bij mijn exemplaar), als de volgende verbeteringen zouden zijn meegenomen zou ik ZEER Tevreden zijn geweest:

- Veiligheidspunt opgelost
- Controle paneel wat kleiner (en misschien van metaal en daarmee de slinger aarden), eventueel kan de draaiknop ook een uitstand hebben (draaiknop met een klik aan de “linkerkant” dan is maar 1 knop nodig.
- Snoer uit motor 3cm langer en iets minder fragiel ogend uit de motor laten komen (of met stekker in motor te steken en zelf op maat te maken; maar daar zouden andere personen over klagen)
- Slinger 2cm hoger en korf 2 cm hoger in de slinger geplaatst zodat de kraan open kan staan tijdens het slingeren

 Meld misbruik
Door Freddy S. (Dinxperlo, Netherlands) op 01 Jul 2019 :
(5/5) 
Product : Spaarkast koninginnerooster pvc 47 x 41cm

Verrassend goede ervaring

Een aantal van deze rooster als proef besteld. Aangezien de openingen gedraaid op de raampjes staan. Dachten dat de bijen hierdoor minder snel naar boven zouden gaan. Echter tot nu toe lijkt het erop dat de bijen daar geen enkel probleem mee hebben. Honingkamers zijn goed bezet met bijen. Als het schoonmaken van deze roosters ook makkelijk gaat zullen wij hier zeker nog een flink aantal van bij bestellen.

 Meld misbruik
Door Ralph B. (Zonhoven, Belgium) op 26 Jun 2019 :
(5/5) 
Product : Imkeroverall 'AirFree' ronde kap

Echt een geweldige overall

Heb deze van mijn vrouwtje gekregen voor mijn verjaardag en ben er weg van! Zeker met deze temperaturen is het een zaligheid. Je voelt de wind er zo doorwaaien en koelt lekker af. Het is en blijft warm, maar je zweet niet zoals in een katoenen overall.
Je moet zeker niet bang zijn voor eventuele steken. Heb de proef gedaan door enkel gekleed in een boxershort mijn kasten te controleren en zoals beschreven, geraken de bijen er niet door. (de eerste keer is het wel een vreemd gevoel want je denkt dat je niet beschermd bent).
Wel opletten met het bestellen van je maat. Als je een jeansbroek of zo er onder wilt dragen, kan je beter een maatje groter nemen.

 Meld misbruik
Door Marco V. (ALMERE, Netherlands) op 27 May 2019 :
(4/5) 
Product : Segebergerkast bijenkast Easy

Mooie kwaliteit bijenkast (bijna compleet)

Dit is mijn eerste bijenkast als startend imker en ik ben er zeer blij mee. Het materiaal is stevig en licht en goed schilderbaar.

Wel zijn er een paar opmerkingen/aanvullingen:
In deze set zit geen dekplank en dit is wel noodzakelijk! Dus in mijn geval moet ik een nabestelling doen (weer extra verzendkosten).
Een Segeberger kast telt 11 raampjes en de raampjes worden bij de imkershop verkocht per 10 stuks. Zodoende moeten er (veel) meer raampjes besteld worden dan er passen in de kast.

 Meld misbruik
Door Eddie V. (Velserbroek, Netherlands) op 17 May 2019 :
(5/5) 
Product : Amerikaanse kap (opvouwbaar)

prima voor onderweg

ik heb deze kap gekocht om achterin de auto te hebben liggen voor het geval ik een zwerm ga scheppen. Of voor bezoekers die op de stand komen. Zeer plat op te vouwen en neemt dus weinig ruimte in beslag.

 Meld misbruik
Door Paul K. (Schijndel, Netherlands) op 28 Apr 2019 :
(3/5) 
Product : StoomMaster II + RVS vat (stoomwassmelter)

Paul

voor dit bedrag hadden ze ook wel een pijpje met schroefdraad op deksel mogen maken, zodat je daar de slang op kunt draaien. Doet verder wat hij moet doen

 Meld misbruik
Door Tonnie V. (Giessen, Netherlands) op 14 Apr 2019 :
(4/5) 
Product : Afstandsblikjes en of Zanderoortjes 100st (kies kleur)

Zanderoortjes

Makkelijk te gebruiken alleen moeten raampjes aan uiteinden wel goed schoon zijn om oortjes te monteren.

 Meld misbruik
Door Tonnie V. (Giessen, Netherlands) op 14 Apr 2019 :
(4/5) 
Product : Tussenbodem spaarkast groen gelakt polystyreen

Tussen-laat/dekplaat

Voordeel is dat deze dekplank makkelijk is te gebruiken in combinatie met voerbak en/of bijenuitlaat
Nadeel is dat middenstuk niet diep genoeg is verzonken ten opzichte van de buitenrand zodat in combinatie met bijenuitlaat ruimte wat krap is

 Meld misbruik
Door H.M.M.M. D. (Heino, Netherlands) op 18 Mar 2019 :
(3/5) 
Product : 400 mm 3-raams honingslinger LEGA (Premium)

Jammer dat de kraan aan de hoge kant zit.

Dit voorjaar deze slinger aangeschaft, 3 keer gebruikt.

Positief:
Slingermechanisme werkt uitstekend, paar keer draaien is voldoende, weinig kracht nodig.

Negatief:
De uitloop met snijkraan is een paar cm boven de bodem geplaatst, daardoor kan er pas honing afgetapt worden als zich ongeveer 3 kg honing op de bodem van de slinger bevindt.
Erg vervelend, na het slingeren moet de slinger bijna plat gelegd worden om deze 3 kg op de bodem uit te laten lopen.
Door de plaats van de uitloop is ook het schoonmaken van de slinger een stuk lastiger.

 Meld misbruik
Door Els P. (Hemrik, Netherlands) op 14 Mar 2019 :
(3/5) 
Product : Hommelhuisje van zeegras (Deluxe)

hommelhuisje

Een op het oog schattig korfje. Helaas is de onderkant niet los te halen om te vullen met mos en gras en om schoon te kunnen maken. Er zit een smalle gleuf waar je praktisch gezien niet veel mee kunt. Dit is gemeld bij de Imkershop. Wellicht wordt de volgende levering met een los te halen bodem.

 Meld misbruik
Door Tonnie V. (Giessen, Netherlands) op 03 Mar 2019 :
(5/5) 
Product : Voerbak 6 liter opening midden

Voerbak

Mooie en grote voerbak makkelijk te plaatsen

 Meld misbruik
Door Tonnie V. (Giessen, Netherlands) op 03 Mar 2019 :
(5/5) 
Product : Spaarkast Easy BeeFun groen gelakt polystyreen

Beefun spaarkast

Mooie en licht van gewicht spaarkast van zeer sterk materiaal

 Meld misbruik
Door Marianne K. (Kampen, Netherlands) op 26 Oct 2018 :
(5/5) 
Product : Ansichtkaart waterhaler

kaart

Ik had deze kaart en die leuke kleine bijtjes op pinnetjes besteld, met het verzoek deze tijdig te leveren omdat het een verjaardagskadootje was. Alles is gelijk afgestuurd, zodat ik het ruim op tijd in huis had.
Fijn, met compliment! En wat zijn die kleine bijtjes leuk, zeg.

 Meld misbruik
Door Martin J. A. L. (Onderdendam, Netherlands) op 17 Jul 2018 :
(5/5) 
Product : Imkerjack 'AirFree' ronde kap Deluxe (BeeFun)

Fijn cool jack

Fijn stevig jack met gaaswerk waardoor het nooit warm wordt.
Heel fijn jack. Precies wat ik zocht.

 Meld misbruik
Door Hendrie J. (Gersloot, Netherlands) op 27 Jun 2018 :
(5/5) 
Product : Imkeroverall, ronde kap Easy

imkeroverall

Heel fijn en luchtig pak!
Sinds ik dit aantrek naar m'n bijen ben ik niet meer gestoken en werk met veel meer plezier in en met m'n bijtjes, en ben veel zekerder geworden!!
Hendrie.

 Meld misbruik
Door Johanna G. (Amsterdam, Netherlands) op 12 Apr 2018 :
(5/5) 
Product : Imkerjack model Engeland (BeeFun)

Imkerjack

Dit is een fantastisch imkerjack.Past prima,goed afgewerkt en zit lekker. Ik kan me er erg goed in bewegen als ik werk in de bijen. De bestelling verliep ook gladjes, de ene dag besteld, de volgende dag in huis. Top.

 Meld misbruik
Door Henny T. (Franeker, Netherlands) op 17 Mar 2018 :
(5/5) 
Product : Bijenwas voor cosmetica per 1000 gram

Gele goud!

TOP!
Wat een mooi product en fantastisch te verwerken in mijn crèmes.
Ik verkoop mijn producten een gerust hart via mijn natuurgeneeskundige praktijk en website.

Warme groet,
Henny Tichelaar, Franeker

 Meld misbruik
Door Mareon D. (Groningen, Netherlands) op 08 Feb 2018 :
(5/5) 
Product : Bijenwas voor cosmetica per 1000 gram

Bijenwas

Ik heb bijenwas gekocht om voor mijn man een kruidenzalf te maken voor psoriasis. De bijenwas is als op de foto, heel fijn en smelt goed en snel. Ik ben zeer tevreden. De levering had ik laten bezorgen bij een afhaalpunt wat mij beter uit kwam. Ik ben zeer tevreden, en bestel zeker weer.

 Meld misbruik
Door Suzanne S. (Zaandam, Netherlands) op 04 Dec 2017 :
(5/5) 
Product : Bijenwas voor cosmetica per 1000 gram

Fijne korreltjes

Door de kleine korreltjes smelt het snel, dus lekker snel werken!

 Meld misbruik
Door M.E. K. (Amsterdam, Netherlands) op 03 Dec 2017 :
(4/5) 
Product : RVS draad 250 gr 0,4 mm

Good and strong wire

We are happy with this wire. The only problem wè have is that it is a little too hard and difficult to bend. But still we made an excellent choice!

 Meld misbruik
Door Stijn K. (Moerkapelle, Netherlands) op 28 Nov 2017 :
(4/5) 
Product : Tübinger bloemenmengsel

Geweldig

Het is supergoed alleen 250 g is nog steeds super veel, eigenlijk te veel als ik het zeg.

 Meld misbruik
Door Tuinteam limburg P. (Beesel, Netherlands) op 17 Nov 2017 :
(5/5) 
Product : Enkelwandige koperen gietpan om kaarsen te maken

De fijnste schenkkan die er is!

Het is zo jammer dat deze niet meer leverbaar is! Ik maak nogal wat kaarsen, en heb alle schenkkannen die imkershop.nl verkoopt geprobeerd, maar dit is echt de beste eruit! Er zal zeker een goede reden zijn dat deze niet meer leverbaar is, maar het is en blijft ontzettend jammer. Had ik geweten dat deze eruit zou gaan dan had ik er graag een paar gekocht om in de toekomst zeker te zijn!

 Meld misbruik
Door Tuinteam limburg P. (Beesel, Netherlands) op 17 Nov 2017 :
(3/5) 
Product : Smelt- en gietkan, dubbelwandig koper

Fijn maar te klein

Zelf schuld, ik had niet goed naar de beschrijving gekeken... Maar voor mijn doel is deze echt véél te klein. Aangezien de meeste mallen groter zijn dan de inhoud van deze kan weet ik eigenlijk ook niet zeker waar deze wel geschikt voor zou zijn...
Overigens, als het schenktuitje iets meer omhoog gericht zou staan zou hij fijner schenken, nu moet je vaak van redelijke hoogte schenken en gokken...

 Meld misbruik
Door Cyriel P. (Viersel Zandhoven, Belgium) op 12 Nov 2017 :
(4/5) 
Product : Ovaal geel honingetiket

honingetiket

Het is een mooi etiket, zowel van vorm als van inkleuring. Spijtig dat het niet iets groter is om al de nodige en wettelijke informatie mee te delen. Maar zeker één van de betere etiketten.

 Meld misbruik
Door Henk B. (Laag Soeren, Netherlands) op 10 Aug 2017 :
(4/5) 
Product : Bokje voor bijenkasten (set van 2 onderstellen) gegalvaniseerd

Maatvoering

Ik heb heel veel gemak van deze bok,iedereen is er jaloers op,maar ik begrijp niet dat doodgewone balkjes, ruw of geschaafd van bv. de Praxis er niet in passen. Daar moet je dan een paar mm. vanaf schaven zowel aan de smalle kant als aan de brede kant. Ook duurdere balken van bv. Jongeneel of tuincentrum balken passen er niet in.

Reactie Imkershop: inmiddels is het model aangepast en passen er 'standaard' balkjes van 7 x 7 cm in, een makkelijk te verkrijgen maat balkjes.

 Meld misbruik
Door P.a. V. (Meeuwen, Netherlands) op 15 Jun 2017 :
(4/5) 
Product : RVS Varroa bodemgaas 1 x 1 m

Mooi product!

Stuk steviger draad dan af-fabriek in de meeste kasten gemonteerd wordt. Mooi regelmatig gevlochten.
Het is wel even opletten dat het gaas past, als je het ter vervanging gebruikt voor het af-fabriek gemonteerde gaas in kastbodems. Door de grotere dikte kunnen eventuele knellatten uit gaan steken.

 Meld misbruik
Door Annetje R. (Hilversum, Netherlands) op 27 Apr 2017 :
(2/5) 
Product : Dennenappel gietvorm

klein maar fijn

Op de foto toont de kaars groter dan in werkelijkheid.
De doorsnede is slechts 3,5 cm. Een kleintje voor een forse prijs.

 Meld misbruik

bekijk review  De kosten zitten hem vooral in het handmatig maken van deze kaars. Wil je er meer maken/hebben dan raden wij aan de gietvorm te kopen. Hiermee maak je de kaarsjes eenvoudig zelf. bekijk review

Imkershop antwoord op 08 May 2017
Door Vanessa H. (Lelystad, Netherlands) op 12 Apr 2017 :
(5/5) 
Product : Imkerjack model Engeland (BeeFun)

Prima jack

Dit jack zit mij als gegoten. Waar de meeste jacks voor dames wat aan de grote kant zijn, valt dit jack precies goed. De kap biedt veel zicht en door het ontbreken van de hoed van andere jacks kun je raten van heel dichtbij bekijken. Een aanrader dus.

 Meld misbruik
Door Thomas V. (Helvoirt, Netherlands) op 14 Mar 2017 :
(3/5) 
Product : StoomMaster II + RVS vat (stoomwassmelter)

Prima product, wel jammer dat het handvat ook niet van rvs is en de pijp niet door de deksel past

Prima product, wel jammer dat het handvat niet van rvs is en de pijp niet door de deksel past voor die prijs.

 Meld misbruik
Door Maatschap H. (Haulerwijk, Netherlands) op 12 Mar 2017 :
(4/5) 
Product : Bokje voor bijenkasten (set van 2 onderstellen) gegalvaniseerd

Ik ben heel erg blij met de bok.

Ideaal en heel erg stevig.
Goede en degelijke kwaliteit.
Een absolute aanrader.

 Meld misbruik
Door Tuinteam limburg P. (Beesel, Netherlands) op 08 Mar 2017 :
(5/5) 
Product : Wassmeltpan van RVS / Au bain Marie pan

topper!

De oude aluminium smeltpan kreeg na verloop van tijd gaatjes, geen idee hoe dit kon (heeft nooit droog gestaan) . Deze RVS smeltkan werkt top, ik heb er al vele tientallen kilo's mee gegoten!

 Meld misbruik
Door Tuinteam limburg P. (Beesel, Netherlands) op 08 Mar 2017 :
(3/5) 
Product : Gietkan voor bijenwas

Fijn en degelijk

Een fijne en degelijke kan! Ligt prima in de hand en maakt precies doseren mogelijk.
Het enige nadeel is de te korte 'tuit' de allerkleinste mallen zijn hiermee niet goed en zuiver te vullen. Hiervoor is de oude koperen kan die helaas niet meer leverbaar is fijner. Had hij een langere tuit, dan kreeg ie zonder meer 5 sterren.

 Meld misbruik
Door Ronald B. (Grijpskerk, Netherlands) op 25 Feb 2017 :
(5/5) 
Product : StoomMaster II + RVS vat (stoomwassmelter)

Goede stoomwassmelter!

Goede kwaliteit wassmelter, super makkelijk in gebruik en snelle werking. Het stoomapparaat even vullen met water, oude raampjes per 10 a 12 stuks in het rvs vat, deksel er op en dan de slang van het stoomapparaat in het gat op het deksel steken. Het stoomapparaat aan de stroom doen en dan begint het. De stoom smelt de was uit de oude raten en de was loopt uit het vat. Na een half uurtje klaar voor een nieuwe serie ramen! De oude ramen zijn meteen schoon en ontsmet en klaar voor hergebruik.
Onmisbaar voor elke imker, geen gedoe met sjoemel kunstraat maar je eigen was hergebruiken.

 Meld misbruik
Door Y H. (Venlo, Netherlands) op 30 Jan 2017 :
(5/5) 
Product : Workshop bijenwas

Leuke Workshop

Hele leuke workshop in huiselijke setting en erg goed verzorgd. Echt een aanrader, leuk om met vriendinnen te doen.

 Meld misbruik
Door Duncan R. (Den Bosch, Netherlands) op 12 Jan 2017 :
(4/5) 
Product : Bijenhouden voor gevorderden

Mooie toevoeging op het vorige deel

Het boek is qua inhoud erg goed, er staat veel in waarvan je kunt leren. Helaas is het wel weer zo dat er in de vertaling een aantal dingen verloren is gegaan, waardoor het soms erg zwaar leest. Wat belangrijk is dat je bij alles wat je hierin leest, ook als beginnend imker, je altijd blijft toetsen of de info past bij het doel wat je nastreeft. Er zijn voor veel dingen in de imkerij alternatieven, dus raadpleeg collega's. Al met al biedt het boek wel een prachtig handvat.

 Meld misbruik
Door Duncan R. (Den Bosch, Netherlands) op 12 Jan 2017 :
(3/5) 
Product : Bijenhouden Hoe doe je dat?

Een Duits succes verhaal!

Het boek biedt veel informatie. Helaas is er door de vertaling best wat verloren gegaan.
Tijdens mijn cursus bij de bijenvereniging is er kort geleden door veel van de leden opgemerkt dat dit een probleem is. Tijdens de lessen worden er namelijk bepaalde dingen uitgelegd, waardoor het wel te begrijpen is wat er bedoeld wordt. Maar in het boek zelf wordt er vaak zoveel informatie gegeven, dat je niet op een fatsoenlijke manier kunt filteren tussen de introducties en de daadwerkelijke informatie.

 Meld misbruik
Door Jan V. (Mierlo, Netherlands) op 24 Dec 2016 :
(5/5) 
Product : Opalith lijm 5 ml

opalithlijm

Het is niet duur en degene waar ik het voor hebt gekocht vertelde mij dat hij het kleinere oude flesje ermee hervulde zodat hij weer jaren vooruit kan.

 Meld misbruik
Door Jan V. (Mierlo, Netherlands) op 24 Dec 2016 :
(5/5) 
Product : Zwitserse omlarfnaald, rechts of links

Omlarfnaald

Goed en niet duur.

 Meld misbruik
Door Natalia C. (Essen, Belgium) op 23 Dec 2016 :
(5/5) 
Product : 196 ml / 250 gr met deksel, hexagonaal, zeshoekig

Perfect

Alles wat ik had verwacht van deze potjes. Levering was snel en alles is ook mooi verpakt aangekomen! Een aanrader.

 Meld misbruik
Door Hester P. (Serooskerke, Netherlands) op 14 Dec 2016 :
(5/5) 
Product : Workshop bijenwas

Geweldige workshop met bijenwas

De workshop over en met bijenwas in Chiel's ouderlijk huis was het geld meer dan waard! We hebben veel gehoord en nog meer gedaan, we hebben naast het gieten van allerlei modellen kaarsfiguren ook crèmes en balsems gemaakt. Mijn bamboe snijplanken hebben hun eerste behandeling met de snijplank was al ondergaan. Op mijn nachtkastje ligt nu een draaistick met lippenbalsem. Onze kleindochter is helemaal gelukkig met de parfum stick die ze gekregen heeft. Deze workshop is een echte aanrader!

 Meld misbruik

Menu

Vergelijken 0