Wassmeltpan van RVS / Au bain Marie pan

€ 22,95

005151

Nieuw product

Op voorraad en direct leverbaar.

- +

Een van onze mooiste smeltpannen voor was uit het assortiment. Deze dubbelwandige smelt-/gietpan, met deksel, is erg degelijk en gemaakt van roestvrij staal (RVS).  Ideaal om bijenwas in te smelten door zijn dubbele wand die gevuld wordt met water. Hierdoor wordt de was 'au bain Marie' verwarmt. De gesmolten was kan daarna met deze was smelt-/gietpan in een vorm gegoten worden of er kunnen kaarsen uit getrokken worden. Ook kan de was overgegoten worden in een klein, handig, gietkannetje. De binnenzijde pan is 14 cm hoog en heeft een inwendige diameter van 13,5 cm en uitwendig van 16 cm (zonder handvat). De inhoud is ruim 1,5 liter. Tot de rand gevuld: 1750 ml. Voordeel van de RVS pan ten opzichte van een aluminium pan is dat RVS niet met bijenwas en voedsel reageert. De smeltpan werkt ook op een inductie kookplaat en uit veiligheidsoogpunt adviseren wij de pan te gebruiken op een elektrische kookplaat (geen open vuur).

Advies: Controleer voor ieder gebruik of er nog voldoende water in het reservoir van de smeltpan is!

Meer details

Beoordelingen en reviews

(5/5)
3 score(s) - 3 review(s)
Bekijk verdeling

Toevoegen aan vergelijken

 
Meer informatie

Wij wensen u veel gietplezier voor mooie bijenwaskaarsen!

Hoe gebruikt u de dubbelwandige wassmelt gietpan?

Met een dubbelwandige bijenwassmelt- en gietpan van rvs smelt u makkelijk was om bijenwaskaarsen te gieten. Een echte imkerij kan niet zonder dit handige kannetje met een dopje voor op het schenktuitje.

  1.     Verwijder het metalen dopje om de dubbelwandige rvs gietpan met water te vullen.
  2.     Vul de binnenruimte met water tot onder het afsluitdopje.
  3.     Plaats het metalen dopje weer op de vulopening.
  4.     Leg de te smelten was in de gietpan en plaats deze op een passende warmtebron.
  5.     Schakel de verwarmingsbron in en wacht tot de was gaat smelten.
  6.     Controleer met een thermometer de temperatuur van de was.

     Om het krimpen van de was, bij afkoeling, te vermijden mag de was niet warmer

     worden dan 70 graden.

  1.     Tijdens het verhitten van de wassmelt gietpan dient er steeds voldoende water in de

     binnenruimte te zijn. Zo voorkomt u dat de pan droog kookt.

 

LET OP:  vul de binnenruimte van de wassmelt gietpan regelmatig bij met water als u was smelt!

 

 
Specificaties
Materiaal RVS/ INOX
Door (WIERDEN, Netherlands) op  29 Nov 2020 (Wassmeltpan van RVS / Au bain Marie pan) :
(5/5

Ideaal!

Dit jaar voor het eerst deze smeltpan gebruikt en al tientallen kaarsen gemaakt. Smelten was nog nooit zo makkelijk in deze pan. Ik doe dat overigens gewoon op gas, die zet ik gewoon op zacht, harder hoeft echt niet want dan kookt het water te hard en kan uit de vulopening komen. Mijn ervaring is dat je hem met water moet vullen en als je de kan op een hoek van 45 graden houdt met de vulopening naar beneden, moet er geen water meer uit lopen. Dan zit er precies voldoende water in, zodat het niet over kookt.

 Meld misbruik
Door (Beesel, Netherlands) op  09 Mar 2017 (Wassmeltpan van RVS / Au bain Marie pan) :
(5/5

topper!

De oude aluminium smeltpan kreeg na verloop van tijd gaatjes, geen idee hoe dit kon (heeft nooit droog gestaan) . Deze RVS smeltkan werkt top, ik heb er al vele tientallen kilo's mee gegoten!

 Meld misbruik
Door (DESSEL, Belgium) op  10 Sep 2016 (Wassmeltpan van RVS / Au bain Marie pan) :
(5/5

wassmeltpan

Perfecte pan, dubbelwandig om te smelten zodat het product dat je er in doet niet verbrand en toch smelt. Aanrader.

 Meld misbruik

Misschien is dit ook iets voor u?

Menu

Login & Meer