Laatste reviews

Door H.M.M.M. D. (Heino, Netherlands) op 18 Mar 2019 :

(3/5) 

Product score : 400 mm 3-raams honingslinger LEGA (Premium) Dit voorjaar deze slinger...

Door Els P. (Hemrik, Netherlands) op 14 Mar 2019 :

(3/5) 

Product score : Hommelhuisje van zeegras (Deluxe) Een op het oog schattig...

Door Tonnie V. (Giessen, Netherlands) op 03 Mar 2019 :

(5/5) 

Product score : Voerbak 6 liter opening midden Mooie en grote voerbak...

Bijenwasverwerking, bijenwas & gietvormen 

  • Wasverwerking
    Wasverwerking

    Bijenwas wordt door de bijen gemaakt om er honing en stuifmeel in op te slaan maar ook omdat de bijenlarven groeien in cellen van bijenwas. Bijenwas is een prachtig product om te hergebruiken voor bijvoorbeeld bijenwaskaarsen of eigen kunstraat. Er zijn veel mogelijkheden om de was te verwerken. Dit kan gebeuren met zonne-energie in een zonnewassmelter of in de winter met een stoomwassmelter op elektriciteit. Als de was gesmolten is en schoongemaakt kan deze vervolgens verwerkt worden in kunstraat, kaarsen, zeep of een van de vele andere toepassingen. Naast het vloeibare goud: de honing, heeft een imker zeker ook zilver in handen met bijenwas. Bent u op zoek naar een specifiek product? Laat het de Imkershop weten! De kans is groot dat wij het de volgende dag al in de Imkerwinkel hebben liggen.

  • Kaarsen & zeep maken
    Kaarsen & zeep maken

    Bijenwas leent zich uitstekend voor het maken van kaarsen, maar ook zeep kan er van gemaakt worden. Voor het maken van kaarsen heb je schone bijenwas nodig en een gietvorm. Dit kan een eenvoudige vorm zijn voor een cilinderkaars of een leuke vorm zoals een bijenkorfje. Afhankelijk van de grootte van de kaars is lont nodig: nummer 2 voor kaarsen tot 2 cm dik en nummer 10 voor kaarsen tot ongeveer 9 cm dik. Nummer 3 en 4 zijn veel gebruikelijke diktes. Beide lonttypen zijn rond, voor de beste vlam in combinatie met bijenwas. Alle silicone gietvormen kunnen ook uitstekend gebruikt worden voor het maken van zeep. Bekijk ook het blog artikel kaarsen maken en zeep maken.

Menu

Vergelijken 0